Aș spune - NU. Conform  statisticilor, în raport cu numărul emis de permis de conducere, chiar dacă femeile comit mai multe încălcări minore și sunt cauza mai multor accidente rutiere ușoare, pe seama lor revine un număr mai mic de accidente rutiere. Cu mult mai puține accidente rutiere femeile comit sub influența alcoolului. Experții sunt de părere că bărbații comit majoritatea accidentelor rutiere ca urmare a supraestimării capacităților de a conduce, nerespectării Regulamentului Circulației Rutiere și din imprudență. Cauzele accidentelor rutiere comise de femei sunt, precauția și scrupulozitatea excesivă, supraestimarea capacităților de a conduce și lipsa de experiență. Uneori, frica a face o pe femeie să apese frîna, în cazul cînd este evident că numai accelerarea o poate salva de la un accident . scoala auto sectorul riscani Chisinau, автошкола кишинев, рышкановка
          Sondajul  femeilor-conducători arată că conduc mai bine femeile care au fost ajutate la etapa incipientă de soți. Ar fi de dorit ca numărul bărbaților care își ajută soțiile în acest caz să fie mai mare. De obicei, în familia care posedă un automobil, șotul este foarte suspicios față de abilitățile de conducător a soției sale. Lui i se pare că numai el cunoaște secretul de a conduce, și fiecare greșeală a soției o percepe ca o dovadă în plus a incapacității ei, iar tonul nemulțumit cu care el analizează greșelile soției, o poate descuraja definitiv.
           Ar fi bine ca femeia care nu are suficientă experiență în conducere și încredere în nervii soțului său, să facă primele călătorii fără el. De preferat ar fi să invitate o prietenă bună, care are  suficientă experiență în conducere. Cît de straniu nu ar părea anume femeile sunt cei mai răbdători și rezonabili mentori, fiindcă ele țin bine minte primii pași in conducerea automobilului, în timp ce bărbații îi uita.
          Cu timpul și cel mai înverșunat adversar al femeilor la volan recunoaște cît de bine este, atunci cînd soția este capabilă să conducă automobilul. Nu fiecare soț îi va încredința conducerea soției sale într-o călătorie lungă, mai ales pe autostradă, dar nici unul dintre ei nu este împotrivă ca soția să conducă cînd se întorc de la o petrecere unde el a consumat alcool. În acest caz, el este sigur că soția grijulie o să-l aducă acasă nevătămat.
        Stilul de conducere a bărbaților diferă de cel al femeilor și această diferență nu ar trebui să ne deranjeze. Este imposibil să găsești doi oameni care conduc la fel. Și dacă  bărbatul  încredințează  conducerea femeii, el trebuie sa se împace cu stilul ei de a conduce. Și ar fi bine să nu uităm că de pe bancheta pasagerului situația rutieră este percepută cu totul altfel decît de pe bancheta conducătorului. Este cu totul inacceptabil, fiind în automobil în calitate de pasager, să insiști ca conducătorul să sporească viteza sau să efectueze o depășire. Mai bine ar fi ca analiza greșelilor să fie efectuată după oprire, relaxat  și fără emoții nejustificate .
        Starea de spirit, ce ține de conducerea automobilului, a femeilor diferă de cea a bărbaților, chiar de la primele lecții la școala auto  și în unele cazuri cu mult înaintea lor. Majoritatea bărbaților sunt încrezuți că o să devină conducători talentați, pe cînd femeile nu au încredere că vor însuși arta conducerii. Desigur, nu fiecare va deveni un profesionist în acest domeniu, dar să conducă sigur un automobil este în stare oricine care are suficientă voință și perseverență.
        Și un pic despre mine – ÎMI PLAC femeile-conducători, îmi place simplitatea lor, lipsa egoismului masculin, de cele mai  multe ori anume femeia se va opri, va ceda trecerea pietonului și îi va acorda tot ajutorul posibil.