CUM SA ALEGEM CORECT SCOALA AUTO

                                            Stop! Citiți pîna la sfîrșit și luați decizia corectă!                                    

   Vă apreciați la justa valoare sănătatea și cel mai important - viața? Daca da, atunci vă veți atîrna serios de selectarea școlii auto. Cred ca înțelegeți că orice greșeală în traficul rutier poate avea consecințe foarte grave. Prin urmare nu este corect sa alegem școala auto care este „mai aproape de casă” sau școala unde ne promit finisarea „mai rapidă” a cursului de instruire. La selectarea școlii auto atrageți atenție la următoarele:                                                                                              

1. Licența. Cereți să vă prezinte originalul licenței valabile  și/sau originalul ordinului de acreditare a programelor de studii de către Ministerul Educației și Cercetării al RM și nu copia. Lipsa licenței sau ordinului de acreditare sau licența și ordinul expirate - este activitate ilegală! Sper ca înțelegeți consecințele!                                                                                                                  

2. Sala de studii. Dacă sala nu este dotată cu semafoare, standuri, placate, mobilier normal, televizor LCD conectat la calculator, climatizor – uitați de această școală.                                                                                        

3. Cursul teoretic – este cel mai important component al instruirii, fiindcă conducătorii sunt implicați în accidente anume din cauza necunoașterii Regulamentului și a măsurilor elementare de siguranță! Un curs teoretic calitativ durează trei luni și nu poate costa 250-300 lei. Imaginați-vă: Vi se propune un curs teoretic cu prețul de 250-300 lei care  include ca „bonus” și 90 minute de conducere (în mediu – 160 lei), altfel spus – trei luni de teorie cu 90-140 lei! Sper că înțelegeți că ei vă MINT!  Încercarea de a economisi astăzi 200-300 lei se poate solda pe viitor, în cel mai bun caz cu cheltuieli de zeci de ori mai mari, despre cazurile mai grave prefer să nu vorbesc! Este imposibilă, foarte periculoasă și costisitoare „studierea”  Regulamentul Circulației Rutiere în practică, adică în traficul rutier. A învăța pe de rost „Chestionarele de examinare” nu înseamnă a cunoaște Regulamentul și foarte des examenul la conducere  la Centrul de Examinare este ratat anume din cauza necunoașterii Regulamentului și neaplicării lui în practică!                                                    

4. Grupele.  Un indice al calității sunt grupele cu numărul redus de elevi. Grupele mixte sunt o încercare de a minți viitorul conducător, deoarece profesorul în loc să explice detaliat Regulamentul traduce sincronizat din română în rusă.

5. Conducerea. Acum conducerea la Centrul de Examinare se susține numai pe automobilele lor (DACIA LOGAN, anul fabricației – 2015) și SKODA FABIA. Șanse reale să susțină examenul au  doar elevii care au fost instruiți anume pe așa automobile. E mică probabilitatea să susțină conducerea și pentru cei care au fost instruiți pe Dacia Logan veche cu a. f. de pînă la 2013, fiindcă noul DACIA LOGAN diferă mult de cel vechi. Școala noastră posedă trei automobile de instruire DACIA LOGAN din 2015 cu cutie de viteze mecanică și un automobil SKODA FABIA cu cutie de viteze automată. La noi toți elevii, de la prima pînă la ultima lecție, se instruesc numai pe aceste automobile ceia ce ridică semnificativ șansele lor de a susține conducerea la Centrul de Examinare!                               

6. Contracte. Aflați dacă școala auto încheie contracte de studii cu elevii, este stipulat în ele costul total al studiilor, este inclus prețul combustibilului în costul lecției de conducere.                                                                              

7. Cadouri și reduceri. Dacă sunt stipulate în contract, atinci - da, dacă nu sunteți naiv dacă credeți în asta!          

8. Publicitatea. Dacă în publicitate lipsesc fotografiile întrebați-vă ce ascunde școala auto!

Ultimele adăugate

Este oficial femeile conduc mai bine ca bărbaţii


De   cînd    există    omenirea   o întrebare   a  rămas   actuală...  cine este  mai  bun, femeia sau bărbatul? ...

Conduc bărbații mai bine ca femeile


Aș spune - NU. Conform  statisticilor, în raport cu numărul emis de permis de conducere, chiar dacă femeile comit mai multe încălcări minore și sunt cauza mai multor accidente rutiere ușoare, pe seama lor revine un număr mai mic de accidente rutiere. Cu mult mai puține accidente rutiere femeile comit sub influența alcoolului. Experții sunt de părere că bărbații comit majoritatea accidentelor rutiere ca urmare a supraestimării capacităților de a conduce, nerespectării Regulamentului Circulației Rutiere și din imprudență. Cauzele accidentelor rutiere comise de ...